Lovește bull's-eye la Start Up Nation 2018! Înscrie-te din timp și vino să discutăm despre condițiile de finanțare!

200.000 RON pentru afacerea ta

Start Up Nation este un program de finanțare guvernamentală pentru companii nou-înființate, aflat la a II-a ediție. În 2017, peste 8.500 de firme au obținut finanțare în valoare de până la 44.000 Euro, cu contribuție proprie zero.

Află cum poți să obții 100 de puncte!

Acum toate afacerile sunt egale, în Start Up Nation. Conform noii grile publicate de Ministerul pentru IMM-uri, producția, industriile creative și serviciile pot face punctaj maxim. Dar trebuie să îndeplinești anumite condiții...

Unde implementezi proiectul?

Față de ediția din 2017, a apărut un criteriu nou - densitatea de IMM-uri în județul în care se desfășoară implementarea. Conform noii grile de punctaj Start Up Nation, afacerile din regiunile București-Ilfov și Cluj pot primi maximum 85 de puncte.

Start Up Nation - formular de înregistrare

Două vorbe de la partenerii noștri

Îi recomand cu toată încrederea pe consultanții de la Business Teorema. Nu doar că și-au făcut treaba excelent în ce privește Start Up Nation, dar au înțeles perfect cu ce ne ocupăm și ne-au prezentat noi oportunități de dezvoltare, iar acum avem o colaborare neîntreruptă.
Victor Grădinescu
Software Developer
Intr-o perioada in care consultantii pe fonduri structurale au aparut precum ciupercile dupa ploaie, am cunoscut prin recomandarea unui partener, echipa de la Business Teorema. Sunt foarte proactivi, in repetate randuri au facut ei follow-up dupa noi pentru urgentarea procesarii dosarului nostru. Au fost alaturi de noi pe toata desfasurarea proiectului si au raspuns foarte prompt si clar fiecarei nelamuriri pe care am avut-o. Am implementat proiectul in programul Startup Nation 2017 si mi-au fost deja platiti banii aferenti proiectului. Consider colaborarea cu ei un succes.
Tudor Alexandru Lică
CEO Sysadmin Infratech SRL

Oferta noastră

Evaluăm gratuit eligibilitatea proiectului tău și îți oferim o opinie avizată în privința șanselor de reușită. Găsim împreună cele mai bune soluții pentru optimizarea punctajului și îți explicăm toate consecințele anumitor decizii.

Pornind de la ideea ta de afacere, scriem un plan de afaceri reliast, care să pună în valoare punctele tale forte. Intenția noastră nu este doar să-ți oferim un proiect care să câștige finanțare Start Up nation, ci în primul rând să rămâi cu un plan de afaceri coerent, care să te ajute pe viitor să construiești un business solid.

Dacă nu ai timp să faci demersurile necesare pentru înființarea unei societăți comerciale, ne ocupăm noi de relația cu Registrul Comerțului în București și Ilfov. 

Între momentul depunerii cererii de finanțare și semnarea contractului de finanțare pot apărea solicitări de clarificare. Te ajutăm să răspunzi la orice cerințe ale Autorității de Implementare până la semnarea contractului de finanțare.

După semnarea acordului de finanțare, în perioada de implementare, îți oferim consultanță pentru: accesarea unui credit punte (dacă este cazul), parcurgerea procedurilor de achiziții, decontare etc.

Timp de 2 ani de la ultima decontare, ai obligația menținerii locurilor de muncă asumate prin contractul de finanțare, iar echipamentele achiziționate în cadrul proiectului trebuie păstrate timp de 3 ani. În fiecare an trebuie să depui un formular de raportare, pe care te vom ajuta noi să-l completezi.

Start Up Nation în două cuvinte

Start Up Nation este un program de finanțare care se adresează antreprenorilor de pe întreg teritoriul țării. Programul se află la a doua ediție. În 2017, au fost finanțate peste 8.500 de companii. Domeniile avantajate au fost: producție, IT, industrii creative. Start Up Nation oferă finanțare în valoare de până la 200.000 lei, pentru afaceri nou-înființate.

În 2018, Ministerul pentru IMM-uri a schimbat radical programul. Concret, a decis să ofere afacerilor din toate domeniile posibilitatea de a obține punctaj maxim. În schimb, București, Ilfov și Cluj sunt practic excluse de la finanțare, fiind depunctate cu 15 puncte. Pentru obținerea punctajului maxim, trebuie să fii atent la câțiva factori decisivi: codul CAEN, numărul de locuri de muncă create și achiziționarea unor echipamente tehnologice cu peste 60% din valoarea finanțării.

Ghidul de implementare poate fi consultat pe site-ul Ministerului pentru IMM-uri. Tot de acolo poate fi descărcată și toată documentația pentru program. Apelul de proiecte a fost lansat pe data de 27 Decembrie 2018 si va ramane deschis pana pe 12 Februarie 2019, dupa care va incepe evaluarea proiectelor depuse. Întrucât momentul depunerii cererii de finanțare reprezintă un criteriu de departajare în cazul unor punctaje egale, te invităm să discutăm cât mai repede despre ideea ta de afaceri.

Aici poți găsi noutăți cu privire la Programul Start Up Nation – ediția a II-a, precum și recomandările noastre cu privire la noua grilă de punctaj.

Informatii cu privire la numărul de proiecte depuse până în acest moment pot fi găsite aici.