Cultură

Începând cu data de 1 Martie 2019, Administrația Fondului Cultural Național a lansat a doua sesiune de depunere de proiecte culturale pentru anul 2019. Potențialii beneficiari pot solicita finanțate pentru proiecte ce urmează să se desfășoare până cel târziu 15 Noiembrie 2019.
Ariile culturale vizate de program, valoarea finanțăriilor și numărul maxim de proiecte care pot fi selectate sunt descrise aici.

Educație

În intervalul Februarie – Aprilie, organizațiile din România pot depune proiecte în cadrul apelului anual Erasmus+. O condiție esențială a participării este ca proiectul să fie realizat împreună cu parteneri externi din minim alte două state membre UE. Domeniile vizate de program se regăsesc în manualul Erasmus. Apelul pentru anul 2019 este disponibil și în limba română, aici

Cercetare și Inovare

În fiecare an, la nivelul Comisiei Europene sunt disponibile o multitudine de finanțări dedicate sectorului de Cercetare și Inovare. Comisia Europeană acordă astfel de filmări în cadrul programului Horizon 2020. În funcție de specificul fiecărei linii de finanțare în parte, proiectele se pot implementa individual sau în parteneriat cu alte organizații din state membre UE (sau alte state asociate). Lista apelurilor disponibile, precum și a celor previzionate, este disponibilă aici.

Extinderea capacității de producție

Companiile care doresc să își extindă o afacere existentă vor avea posibilitatea să apeleze la finanțări cu o valoare cuprinsă între 1M Și 5M Euro, în cadrul Programului Operațional Regional, Axa 2.2. Perioada oficială de lansare a programului nu a fost încă anunțată, dar mai multe informații despre condițiile de finanțare se pot găsi în articolul nostru de aici.