Finanțări pentru microîntrepinderi 2.1A

Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice a anunțat că sunt din nou disponibile fonduri europene pentru microîntreprinderi. Ministerul va relansa prioritatea de finanțare 2.1A – Microîntreprinderi pentru acele regiuni în care bugetul nu a fost epuizat în cadrul primei sesiuni, din 2016 – 2017. Microîntreprinderile din regiunile Nord Est, Sud Est, Sud Vest Oltenia, Vest și Centru vor putea solicita finanțări cu valori cuprinse între 25.000 și 200.000 euro. Finanțările trebuie să contribuie la dezvoltarea unei afaceri deja existente. Data de la care va fi deschis apelul de proiecte este 8 iulie 2019. Vezi mai multe detalii aici!

Cultură

Pe 15 Aprilie 2019, Ministerul Culturii și Identității Naționale a lansat apelulului de propuneri de proiecte culturale privind Consolidarea Antreprenoriatului Cultural și Dezvoltarea Audienței și a Publicului. Acest apel face parte din programul RO-CULTURA, program finanțat prin Granturi SEE, respectiv efortul comun al Norvegiei, Islandei și Liechtensteinului pentru reducerea disparităților economice și sociale în Spațiul Economic European. Programul va oferi finanțări între 50.000 și 200.000 Euro pentru dezvoltatori de proiecte culturale. Vezi detalii aici!

Educație

În intervalul Februarie – Aprilie, organizațiile din România pot depune proiecte în cadrul apelului anual Erasmus+. O condiție esențială a participării este ca proiectul să fie realizat împreună cu parteneri externi din minim alte două state membre UE. Domeniile vizate de program se regăsesc în manualul Erasmus. Apelul pentru anul 2019 este disponibil și în limba română, aici

Cercetare și Inovare

În fiecare an, la nivelul Comisiei Europene sunt disponibile o multitudine de finanțări dedicate sectorului de Cercetare și Inovare. Comisia Europeană acordă astfel de filmări în cadrul programului Horizon 2020. În funcție de specificul fiecărei linii de finanțare în parte, proiectele se pot implementa individual sau în parteneriat cu alte organizații din state membre UE (sau alte state asociate). Lista apelurilor disponibile, precum și a celor previzionate, este disponibilă aici.

Extinderea capacității de producție

Companiile care doresc să își extindă o afacere existentă vor avea posibilitatea să apeleze la finanțări cu o valoare cuprinsă între 1M Și 5M Euro, în cadrul Programului Operațional Regional, Axa 2.2. Perioada oficială de lansare a programului nu a fost încă anunțată, dar mai multe informații despre condițiile de finanțare se pot găsi în articolul nostru de aici.

Dacă ești interesat să îți dezvolți afacerea sau organizația non-profit, dă-ne un semn!